Research & Development

Van enkelvoudig profiel tot volledige systeemoplossing, onze Research & Development afdeling streeft altijd naar het behalen van optimale meerwaarde voor u. Vanuit de gedachte dat het altijd beter en slimmer kan, kijken de engineers van KS Profiel goed naar de gestelde vraag of de aangeleverde ontwerpen.

Vanuit de gedachte dat het altijd beter en slimmer kan, kijken de engineers van KS Profiel goed naar de gestelde vraag of de aangeleverde ontwerpen. Daarbij werken we graag kitchen to kitchen, waarbij we goed afstemmen met uw ontwerpers en engineers. Door aandachtig stil te staan bij de toepassing van een profiel, kunnen de beste keuzes worden gemaakt zodat u de meest optimale oplossing krijgt. Hierbij kunt u denken aan sterkte, stijfheid, corrosiebestendigheid, afwerking, gewicht en wijze van monteren en assembleren.

WINST VALT VAAK TE BEHALEN DOOR STIL TE STAAN BIJ DE VRAAG ACHTER UW VRAAG:

  • Hoe wordt het systeem opgebouwd?
  • Welke positie en functie heeft het profiel in het systeem of de installatie?
  • Wat zijn de omstandigheden waarin het profiel wordt toegepast?
  • Met welke afmetingen en welke staalkwaliteit moet het profiel worden gemaakt en waarom?
  • Hoe wordt het gemonteerd?
  • Et cetere

Onze engineers werken op deze wijze samen met u toe naar de beste oplossing voor uw profiel of systeem.

Snel en slim innoveren
Na de uitgebreide inventarisatie gaan onze R&D-engineers creatief aan de slag met het ontwerp. Daarbij worden nauwlettend met alle aspecten rekening gehouden. Als het profiel aan alle functionele specificaties en productievoorwaarden voldoet, onderzoeken we waar we het ontwerp verder kunnen optimaliseren. Niet alleen het product, maar ook het verwerkingsproces van het profiel op de bouwplaats wordt daarin meegenomen. Zo kijken we bijvoorbeeld creatief naar mogelijkheden tot materiaalbesparing en beperking van verbindingsstukken door unieke klikbare koppelsystemen.

In dit strak gefaseerde proces nemen we u stap voor stap me in de ontwerpkeuzes, waarbij we gebruik maken van geavanceerde 3D ontwerpsoftware. Met behulp van geprinte 3D schaalmodellen maken we het profiel snel tastbaar. Hiermee krijgen we praktisch inzicht in het ontwerp en kunnen we het samen met u verder verbeteren en optimaliseren.

MATERIAALADVIES

De juiste staalkeuze is afhankelijk van de toepassing. Wij adviseren u over de meest geschikte materiaalsoort en coating voor uw toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van hogere sterkte staal voor gewichtsreductie of het gebruik van duurzame magnesium zink coating voor extra corrosiebestendigheid. Indien nodig kunnen wij voor u de staalkwaliteit met diverse microscopisch onderzoek, metingen en duurzaamheidstests uitgebreid onderzoeken zodat u zeker bent van de juiste keuze.

Constructief advies
Het construeren van profielsystemen is een vak apart dat de engineers bij KS Profiel volledig beheersen. Het is essentieel goed te berekenen hoe de profielen zich onder specifieke belastingen gaan gedragen. De voor uw branche geldende normen ten aanzien van sterkte, veiligheid en duurzaamheid hanteren wij hierbij als vertrekpunt. Wij combineren deze met onze uitgebreide kennis van materiaal, constructieve belasting en de productiemogelijkheden van onze walsen. Zo komen wij voor u tot een gedegen advies voor optimale functionaliteit met aantrekkelijke gewichts- en kostenbesparingen!

Onze uitvindersgeest slaapt nooit, we leggen de lat graag hoog.
MARIJN VAN DE WERKEN - KS PROFIEL

NEEM CONTACT OP

We willen u en uw uitdagingen graag leren kennen en met u meedenken om met de juiste oplossingen te komen. Neem contact met ons op en deel uw projectbehoeften!